50-plus reizen
50-plus reis

50-plus reizen

Ouder dan 50? En een leuke reis boeken? Van actieve reizen tot zonvakanties en groepsreizen. Ontdek de mogelijkheden!
al vanaf 149,-Bekijk alle reizen

De leukste reizen voor 50-plussers!

Niet elke leeftijdscategorie heeft altijd dezelfde mogelijkheden. Natuurlijk, het kan zeker zo zijn dat u zelfs als 65-plusser nog steeds heel actief blijft. Echter is dit niet altijd voor iedereen weggelegd. Daarom wordt veelal per leeftijdscategorie bekeken wat iemand van die leeftijd over het algemeen aankan, en worden bijvoorbeeld wandelroutes of excursies hierop aangepast. Belangrijk is het dat u vooraf goed leest wat er van u verwacht wordt, en dat u een inschatting maakt of u dit daadwerkelijk aankunt. Bij een 50-plus reis kunt u een actievere reis verwachten in vergelijking met bijvoorbeeld een 65-plus reis. Hierbij hebt u vele keuzes: singlereizen of groepsreizen, busreizen of zelf rondreizen en verscheidene bestemmingen. Wat u ook kiest, voor iedere 50-plusser is een geschikte reis te vinden.

Reisorganisaties

Tip

Singlereizen

Wanneer u op leeftijd raakt, wordt de kans groter dat u er alleen voor komt te staan. Natuurlijk kan het tevens zo zijn dat dit een eigen keuze is. Desalniettemin is er voor alleenstaande 50-plussers een groot aanbod qua singlereizen. Deze zijn actiever in vergelijking met de oudere leeftijdscategorieën. Wat dacht u bijvoorbeeld van een singlereis naar Evia in Griekenland? Een heerlijke combinatie van zon, zee, strand en cultuur, compleet met uitstapjes naar Athene en het Orakel van Delphi.

Singlereis als ouder
Busreis als ouder
Tip

Busreizen

De bus is een ideale manier om te reizen. U hoeft zelf niet te rijden, u kunt al heel veel zien van de omgevingen van een land vanuit de bus en u kunt gezellig kletsen met uw groepsgenoten. Dankzij de luxe die aanwezig is in vele bussen is het tevens een hele ontspannende manier om te reizen. Perfect voor een vakantie in het binnen- of buitenland. Denkt u bijvoorbeeld aan een 8-daagse reis door Engeland, waarbij onder andere Oxford bezocht wordt. Ook een 13-daagse busreis door Roemenië behoort tot de mogelijkheden.

Tip

Actief

Gemiddeld worden Nederlanders steeds ouder, wat tevens inhoudt dat we tot op hogere leeftijd actief blijven. 50 is inmiddels het nieuwe 40 geworden, en ook vele 50-plussers blijven graag actief tijdens hun vakantie. Gelukkig biedt het aanbod aan 50-plus reizen u een hoop mogelijkheden om in beweging te blijven. Hierbij kunt u denken aan wandelvakanties of fietsvakanties, waarbij u gedeeltelijk of helemaal de route van hotel naar hotel aflegt. Ook zijn vele reizen voorzien van excursies, waarbij diverse activiteiten plaats kunnen vinden.

Actief zijn als ouder
Camperen als ouder
Tip

Campings in Nederland

Het buitenland hoeft niet per se uw bestemming te worden, want ook in Nederland zijn er vele leuke reizen te boeken. Zo kunt u denken aan een 50-plus vakantie op één van de vele campings in Nederland. Hierbij moet u de kwaliteiten van de camping overlappen met uw eigen behoeften: zoekt u een rustige camping, of een camping met veel gezelligheid? Zo kunt u kiezen voor één van de Karaktervolle Groene Campings, bekend om de idyllische natuur in de omgeving en de hoge gastvrijheid.

Tip

Rondreizen

Het meest aangename onderdeel van een rondreis is de vrijheid die het u biedt. U kunt gaan en staan waar u maar wil, zonder hierbij gebonden te zijn aan een groep. Hierbij kunt u gebruik maken van fly-drives, waarbij de hotels of vakantiehuizen al gereserveerd zijn. Het is dan aan u om te bepalen welke route u neemt om bij het hotel te geraken, en welke bezienswaardigheden u tussendoor bezoekt. Denkt u bijvoorbeeld aan een avontuurlijke rondreis buiten Europa. Daarnaast zijn groepsreizen ook een mogelijkheid.

Rondreis als ouder