Wandelvakanties voor ouderen
Wandelvakantie als ouder

Wandelvakanties voor ouderen

Een hotelarrangement met wandelmogelijkheden of een volledige wandelvakantie? Laat u verrassen!
al vanaf € 149,-Bekijk alle reizen

Heerlijk wandelen in binnen- of buitenland

Eén van de populairste activiteiten onder ouderen is wandelen. Het is de perfecte manier om actief te blijven zonder dat daarbij te veel gevergd wordt van de senioren. Omdat er hedendaags steeds meer ouderen zijn die tot op hogere leeftijd actief bezig blijven, worden wandelvakanties voor ouderen steeds populairder. Een perfecte manier om zowel actief te zijn als een land op een leuke manier te ontdekken. Zowel voor groepen als voor de individuele wandelaar kan er gekozen worden uit een groot aanbod van vakanties in binnen- en buitenland. Hierbij kunt u kiezen voor lichte of wat zwaardere routes, afhankelijk van uw eigen wensen en voorkeuren. Hieronder worden een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Daarnaast worden een aantal reisorganisaties vermeld waarbij u een wandelvakantie voor ouderen kunt boeken.

De beste aanbieders voor een wandelvakantie

Ook voor wandelvakanties voor ouderen – individueel of als groep – bent u bij vele reisorganisaties aan het juiste adres. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Uitgelichte Bestemmingen

Wandelen in Portugal als ouder

Uitgelichte bestemming: Portugal

Portugal is een ideaal land voor een wandelvakantie: fijne routes worden gecombineerd met adembenemende landschappen en uitzichten. Daarnaast zijn er genoeg leuke bezienswaardigheden onderweg. Wat dacht u bijvoorbeeld van een wandelvakantie tussen Porto en Lissabon? Onderweg reist u van hotel naar hotel en ziet u al het mooie dat Portugal te bieden heeft. Van granietbergen in Estrela tot aan een bezoek aan het Nationale Park in Peneda – Gremês. Een vakantie met veel variatie waarbij mooie steden en omgevingen afgewisseld worden met de rijke cultuur van Portugal. Zeer de moeite waard!

Wandelen in Valkenburg als ouder

Uitgelichte bestemming: Singlereis Valkenburg

Zoals eerder werd benoemd, is het tevens een optie om te kiezen voor een single wandelreis. Hierbij kan u kiezen voor een bestemming in het buitenland, maar ook binnen Nederland is er een hoop moois te zien. Wat dacht u bijvoorbeeld van een singlereis naar Valkenburg? Tijdens een 3-daagse weekendreis kunt u dit mooie stukje Limburg ontdekken onder begeleiding van een deskundige reisleider. Een 1-persoonskamer, ontbijt en diner zitten inbegrepen. De perfecte manier om de groene heuvels en bossen in de omgeving van Valkenburg te verkennen.

Wandelen in Zwarte Woud als ouder

Uitgelichte bestemming: het Zwarte Woud – individuele wandelreis

Het Zwarte Woud is een ideale bestemming voor een individuele wandelreis voor ouderen. Hier zijn vele verschillende wandelroutes, zodat u over meerdere dagen verschillende aspecten van het Zwarte Woud kunt bekijken. Bekend zijn de routes langs de Donau, de bekende rivier die begint in het Zwarte Woud. Maar er zijn nog meer mooie wandelpaden. Beklim de rode Schwarzwaldbahn en bekijk de authentieke Schwarzwalder boerderijen. Vanuit de hogere gebieden heeft u zelfs zicht op de Alpen. Kortom, een prachtige bestemming voor een individuele wandelreis.

Tip

Groepswandelreizen

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd: dat is het motto van de groepswandelreizen. Op uw gemak wandelt u over diverse routes, gezellig keuvelend met uw groepsgenoten. Veelal wordt getracht om een verdeling te maken gebaseerd op leeftijd, zodat u gezellig kunt wandelen met gelijkgestemden. De routes zijn afgestemd op de leeftijdscategorie, zodat elke deelnemer er zeker van is dat het voor hem/haar begaanbaar is. Veelal is er tevens een rustdag tussendoor, zodat u even kunt bijkomen van alle leuke wandelingen. De accommodatie wordt voor u geregeld.

Groepswandelreis als ouder
Individuele wandelreis in Schotland als ouder
Tip

Individuele wandelreizen

U kunt er tevens voor kiezen om alleen op wandelreis te gaan. Voor alleenstaande ouderen zijn er meer dan genoeg opties. Hierbij kunt u dicht bij huis blijven, bijvoorbeeld Nederland of België, maar ook verdere bestemmingen door heel Europa zijn een optie. Hierbij kiest u uw eigen reisgezelschap, waarbij u uw eigen dagindeling en tempo hanteert. Ideaal wanneer u nergens aan gebonden wil zijn. U heeft hierbij de keuze uit een trektocht van hotel naar hotel, of u verblijft in één accommodatie. Een trektocht door Schotland of de Dolomieten verkennen vanuit de standplaats Kastelruth, het kan allemaal op een individuele wandelvakantie.