60-plus reizen
Op vakantie als 60-plusser

60-plus reizen

De mogelijkheden voor 60-plussers zijn enorm. Of u nu iets actiefs wilt doen, of op zoek bent naar een rustige vakantie. Alles is mogelijk, van zonvakanties tot groepsrondreizen!
al vanaf € 89,-Bekijk alle reizen

Laat u verrassen door de leukste reizen voor 60+'ers

De gemiddelde Nederlander bereikt een steeds hogere leeftijd. Hierdoor blijft men langer actief, wat teven inhoudt dat Nederlanders tot op latere leeftijd op vakantie blijven gaan. Ondanks dat ouderen actiever blijven, is het veelal wel zo dat activiteiten die u in uw twintiger jaren nog uit kon voeren nu waarschijnlijk niet meer te doen zijn. Zo is het leven nu eenmaal. Gelukkig heeft u als 60-plusser de keuze uit een breed aanbod aan reizen die hier op in spelen. Rekening wordt gehouden met de fysieke mogelijkheden van de gemiddelde 60-plusser, zodat dagtripjes en excursies begaanbaar zijn voor iedereen. Bent u ook geïnteresseerd in een 60-plus reis? Lees hieronder meer over de mogelijkheden die u voor uw vakantie tot uw beschikking hebt.

Reisorganisaties

Onze partners helpen u graag verder bij het vinden van een leuke reis. Zoekt u iets actiefs of meer een rustige reis? En zoekt u iets individueels of met een groep? Wij hebben per aanbieder de verschillende reistypen gespecificeerd, laat u verrassen door het aanbod!

Tip

Busreizen

Busreizen worden vaak gekozen voor 60-plus vakanties vanwege het gemak, de luxe en de gezelligheid die deze reizen bieden. Daarnaast zijn er vele bestemmingen waar de bussen naartoe reizen. Het programma van de reis wordt zo dergelijk aangepast dat deze voor iedereen van de reisgroep toegankelijk is. Actief, maar niet te intensief. Hierbij heeft u de keuze uit kortere (lang weekend of dagtochten) of langere vakanties. Denkt u bijvoorbeeld aan een seniorendagtocht in de Achterhoek, maar ook een 6-daagse busreis vol excursies in het Eifel gebied in Duitsland behoort tot de mogelijkheden.

newcastle bruggen
Fietsreizen in duitsland
Tip

Fietsvakanties

Fietsen blijft één van de leukste manieren om uw vrije tijd te besteden, ook op oudere leeftijd. Daarom bieden vele reisorganisaties u de mogelijkheid om een fietsvakantie te nemen. Hierbij kunt u van hotel naar hotel reizen met bijvoorbeeld de bus of de boot, waarna tijdens gedeeltes van de dagen gefietst wordt over de mooiste fietsroutes. Hierdoor bereikt u plaatsen die u met de auto nooit zou kunnen bereiken. Een prettige manier om het land te leren kennen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Ook e-bikes zijn beschikbaar.

Tip

Rondreizen

Bij bus- en fietsvakanties bent u veelal gebonden aan een groep. Tevens wordt een hoop voor u geregeld, zoals excursies en dagtripjes. Dit is erg fijn en ontspannend, maar het kan zo zijn dat u iets anders wilt. Voor degenen die meer vrijheid prefereren, is een rondreis ideaal. Hierbij worden de accommodaties voor u geregeld, terwijl u zelf bepaalt hoe u de weg naar de hotels aflegt. Binnen Nederland, binnen Europa en zelfs buiten Europa zijn er genoeg bestemmingen waar u zelf op avontuur kunt gaan aan de hand van uw huurauto.

Rondreizen ouderen
Singlereis als ouder
Tip

Singlereizen

Voor alleenstaande of single ouderen zijn er de singlereizen. Alleen op vakantie gaan is voor veel 60-plussers een te grote horde om te nemen. Een singlereis is de ideale oplossing: met een gezellige groep van leeftijdsgenoten heeft u altijd aanspraak en gezelschap. Deze reizen zijn veelal aangepast aan de leeftijdscategorie, en u hebt altijd zelf de vrijheid om te bepalen wat u wilt gaan doen. De locaties zijn op diverse plaatsen in de wereld, zowel in het binnen- als buitenland. Wat dacht u van een singlereis naar Bali? Er zijn vele mogelijkheden.