Fietsvakantie voor ouderen
Ouderen fietsen in bos

Fietsvakantie voor ouderen

Een heerlijk actieve reis voor ouderen

We worden gemiddeld steeds ouder, en hierdoor blijven we ook tot op steeds hogere leeftijd actief. Tot het verleden behoren de bus- en bootreizen waarbij u alleen maar hoeft te zitten, tegenwoordig willen de ouderen bezig blijven. Een fietsvakantie is de ideale manier om een land te ontdekken én om actief bezig te blijven. Hierbij heeft u de keuze uit een divers assortiment aan fietsvakanties: zowel binnen als buiten Nederland valt er een hoop te ontdekken op de fiets. Mooie fietstochten door pittoreske landschappen brengen u op plaatsen die u anders niet zou kunnen bezoeken. Gewoon lekker op uw eigen tempo. De routes zijn afgestemd op de leeftijdscategorie, zodat ze voor iedereen begaanbaar zijn. Samen met een gezellige groep leeftijdsgenoten beleeft u een heerlijke fietsvakantie.

Reisorganisaties

Veel meer ouderen blijven langer actief, waardoor fietsreizen voor ouderen steeds meer in trek zijn. Hieronder is een selectie gemaakt van reisorganisaties die fietstochten aanbieden.

Uitgelichte Reizen

Tip

Nederland

Wij zijn een fietsland. Het zal u daarom ook niet verbazen dat in Nederland een hoop mooie fietsroutes te vinden zijn. Dwars door de schitterende Nederlandse natuur en landschappen fietsend kunt u genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Hierbij verblijft u in de accommodatie die u prefereert, van hotels tot aan campings. Maar ook een dagtocht op de fiets behoort tot de mogelijkheden. Wat dacht u van de fietstocht ‘door de bril van de toerist’, waarbij u tijdens een dagtocht plaatsen als Uitdam, Marken, Volendam, Edam en Purmerend aandoet.

Fietsvakantie in Nederland als ouder
Fietsvakantie in Duitsland als ouder
Tip

Duitsland

Ook net over de grens zijn mooie fietsvakanties voor ouderen te vinden. Zo is er ons buurland Duitsland. Tevens bekend om haar pittoreske fietsroutes die u langs diverse bezienswaardigheden brengt. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Havel-Radweg? Deze fietsroute werd recent nog uitgeroepen tot één van de mooiste fietsroutes van Duitsland. Tijdens deze 8-daags fietsvakantie rijdt u dwars door mooie landschappen en langs uitgestrekte meren. Dit is een vrij vlakke route, prima te doen voor iedereen. Maar ook fietsroutes met meer hellingen zijn een optie: lees altijd goed vooraf wat u kunt verwachten tijdens de fietstocht(en).

Tip

Oostenrijk

Oostenrijk is een iets uitdagender land om doorheen te fietsen, vanwege de frequente aanwezigheid van heuvels en bergen. Dit is dus veelal een optie voor de iets actievere oudere. Desalniettemin is een fietsvakantie in dit land absoluut de moeite waard, want Oostenrijk heeft veel te bieden. Wat dacht u van een 8-daagse fietsvakantie langs de Bodensee, waarbij ook gedeeltelijk door Duitsland en Zwitserland gefietst wordt? Deze en andere veelzijdige fietsroutes zijn te vinden in Oostenrijk.

Fietsvakantie in Oostenrijk als ouder