Georganiseerde reizen voor ouderen
Ouderen op pad

Georganiseerde reizen voor ouderen

Al vanaf € 199,-Bekijk alle reizen

Van verzorgde groepsreizen met de bus tot een wandelvakantie

Senioren blijven steeds langer actief en gaan dus ook tot op hogere leeftijd nog op vakantie. Om deze reden hebben ouderen steeds meer opties wanneer het gaat om het kiezen van een georganiseerde reis. Voor ieder wat wils: van cruises tot aan busreizen, van langere vakanties tot aan dagtochten, reizen voor meerdere personen of singlereizen… u kunt kiezen uit een enorm gevarieerd aanbod en alles is op uw wensen en behoeftes af te stemmen. Veelal zijn de georganiseerde reizen onderverdeeld op leeftijdscategorieën, waarbij excursies en dagtripjes ook daadwerkelijk begaanbaar zijn voor mensen van hogere leeftijd. Lees hieronder meer over de verschillende soorten georganiseerde reizen die beschikbaar zijn voor ouderen, en wie weet vindt u de ideale manier om op vakantie te gaan.

Reisorganisaties

Tip

Cruises

Het heerlijke aan een cruiseschip is dat uw hotelkamer continu met u meegaat tijdens de reis. Geen onnodig gesjouw met koffers meer, u doet vele steden aan terwijl u op het schip kunt genieten van de vele faciliteiten die daar tot uw beschikking staan. En daarnaast hebt u de keuze uit vele bestemming: van reisjes langs de Rijn tot aan een trip van meerdere weken over de Middellandse Zee. Hierbij zijn alle activiteiten afgestemd op de leeftijdscategorie, en veelal heeft u tevens de optie om uw dag naar eigen inzien in te delen.

Als ouder een cruise nemen in de Middellandse Zee
Als ouder een busreis nemen naar Kroatie
Tip

Busreizen

Onder begeleiding van een ervaren chauffeur en een deskundige reisleider rijdt u rond in een comfortabele en luxe bus. Hierbij heeft u de keuze uit vele bestemmingen, van hier in Nederland tot aan een langere busreis naar bijvoorbeeld Kroatië. Bij elke reis bent u er van verzekerd dat deze gepaard gaat met gepaste accommodaties en dat de dagexcursies passen bij de doelgroep. Van een weekendje stedentrippen tot aan een langere vakantie, bij een busreis voor ouderen heeft u de keuze uit een breed aanbod.

Tip

Zonvakanties

Een zonvakantie is de perfecte manier om geheel te ontspannen onder het genot van een warm klimaat. De zomervakantie lijkt de perfecte periode hiervoor, maar daarnaast kunt u er tevens voor kiezen om de kou in eigen land te ontvluchten tijdens de winter. Zuid-Europa is in dat opzicht altijd een prima bestemming: zelfs in de winterse maanden is het weer er zacht en aangenaam. U heeft hierbij meerdere opties qua vervoer: een cruise over de Middellandse Zee, een busreis naar Toscane of het vliegtuig pakken naar een exotisch oord.

Als ouder een zonvakantie nemen in Tenerife
Als ouder een dagtocht in Volendam
Tip

Dagtochten

Vele reizen zijn gericht op langere periodes, maar het kan natuurlijk zo zijn dat u een kortere trip prefereert. Een dagje uit is tevens een leuke manier om even weg te zijn van huis. Een voorbeeld van een dagtocht binnen Nederland is een trip naar Volendam. Met de bus wordt naar Volendam gereden, waarna u de tijd hebt om deze plek te verkennen. Vervolgens wordt een boottocht naar Marken gemaakt, waarna tijd wordt gespendeerd binnen deze plaats. Maar ook dagtochten net over de grens zijn een optie.

Tip

Bootreizen

Een boot als vervoermiddel is de ideale manier op plaatsen te bereiken die u anders nooit gezien zou hebben. Dat is wat bootreizen zo aantrekkelijk maakt voor ouderen. Denkt u bijvoorbeeld aan een bootreis langs de Noorse fjorden. Zeker voor ouderen is het beklimmen van de bergen die leiden naar de fjorden niet altijd een optie, alhoewel er natuurlijk genoeg actieve ouderen zijn. Een bootreis is in zo’n geval een prima alternatief. U reist naar diverse plaatsen en ziet dingen die u anders nooit gezien zou hebben. Een unieke ervaring!

Als ouder een bootreis nemen in Kroatie
Als ouder alleen op pad naar Lissabon
Tip

Singlereizen

Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat alleenstaande ouderen tevens nog graag op vakantie willen gaan. Echter kan de stap om daadwerkelijk alleen te gaan groot zijn. Singlereizen maken het een alleenstaande oudere gemakkelijker: gezellig met een grote groep van leeftijdsgenoten en gelijkgestemden reizen naar leuke bestemmingen. Tijdens een singlereis is er een hoop te doen: excursies, dagtripjes en vergelijkbare activiteiten. Wilt u soms eventjes alleen zijn? Geen probleem, de meeste reizen zijn inclusief een 1-persoonskamer. Ook wanneer u alleenstaand bent, heeft u nog diverse opties tot uw beschikking.