Bootreizen voor ouderen
Ouderen blij met cruise

Bootreizen voor ouderen

Heerlijk met de boot op reis. Fijne schepen en een eigen hut. Kies voor bijvoorbeeld een actieve minicruise of rustige rijncruise!
al vanaf € 40,-Bekijk alle reizen

Met de boot op reis? Geniet van de prachtige gebieden rondom de rivieren!

Er zijn vele manieren om een reis te ondernemen wanneer u 50+, 60+ of 65+ bent. Bootreizen voor ouderen zijn misschien wel de meest ontspannende manier om van uw vakantie te genieten. Op de gigantische cruiseschepen bent u voorzien van alles wat u maar naar nodig heeft. U reist van plaats naar plaats, maar onderweg verveelt u zich nooit. Het reisgezelschap bestaat uit leeftijdgenoten, en de routes die voor u uitgestippeld worden door de reisorganisaties zijn altijd geschikt voor ouderen. En uw verblijfplaats reist altijd met u mee, zodat u niet constant uw koffers hoeft te tillen. Kortom, u hoeft zich nergens zorgen over te maken: alles is voor u tot in de puntjes verzorgd. Of u nu alleen, als paar of als groep op vakantie gaat, bij ons vindt u de beste bootreizen voor ouderen.

Reisorganisaties

Wanneer u besloten hebt om te kiezen voor een bootreis voor ouderen, heeft u vervolgens de keuze uit diverse reisorganisaties die u van dienst willen zijn. Bekijkt u zelf de prijzen, voorwaarden en services goed, waarna u kiest voor de organisatie die het beste aansluit op uw eigen wensen en behoeften. Hieronder zetten wij er een aantal voor u op een rijtje.

Uitgelichte bootreizen

De Rijn luchtfoto

Uitgelicht: Bootreis over de Rijn

Een reisje langs de Rijn, wie wil dat nu niet? De Rijn is één van de langste en mooiste rivieren van Europa, ideaal voor een bootreis voor ouderen. De Rijn stroomt langs vele landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Liechtenstein. Wat dacht u van een lange wandeltocht in het Zwarte Woud, of een heerlijke citytrip in Basel? Tijdens een bootreis over de Rijn behoren dergelijke bezoekjes en excursies tot de mogelijkheden. Kortom, op een bootreis langs de Rijn is genoeg te zien en te ontdekken.

Regensburg langs de Donau

Uitgelicht: Donaucruise

Naast de Rijn zijn er nog veel meer lange en schitterende rivieren te vinden binnen Europa. Zo is er de Donau, de op één na langste rivier van Europa. Deze rivier begint in het Zwarte Woud van Duitsland en eindigt in de Zwarte Zee. Onderweg stroomt de Donau door landen als Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Servië, Kroatië, Bulgarije, Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Vele mooie landen, prachtige steden en schitterende gebieden worden tijdens deze reis aangedaan. Genoeg te zien en te bezoeken, wanneer u kiest voor een bootreis over de Donau.

Rivier

Riviercruises

Een riviercruise is de ideale manier om een land te ontdekken. Het voordeel van een riviercruise ten opzichte van bijvoorbeeld een cruisetrip over zee is dat u midden door een land (of door landen) reist. Zo ziet u continu nieuwe gebieden en leert u het land op een andere manier kennen. U verveelt zich nooit tijdens de reis van stad naar stad, en tevens heeft u alle benodigdheden tot uw beschikking op de cruise. Daarnaast bezoeken we de mooiste steden, streken en plaatsen tijdens de bootreis. Tijdens het reizen kunt u optimaal genieten van de luxe van het cruiseschip, terwijl u tijdens de dagelijkse excursies in verschillende plaatsen en gebieden het land kunt ontdekken.

Cruise op de Rijn
Cruise op weg naar zee
Zee

Zeecruises

Tevens is het mogelijk om een bootreis te maken via de zee. Het is natuurlijk de bedoeling dat u zoveel mogelijk kunt zien tijdens een bootreis voor ouderen. Tijdens een zeecruise bezoekt u iedere dag een nieuwe stad, waarbij u tijdens de reis van stad naar stad continu kunt genieten van de luxe en comfort van het cruiseschip. Het voordeel van een zeecruise is dat het gemakkelijker is om tijdens een dergelijke trip meerdere landen te bezoeken. Denkt u bijvoorbeeld aan een cruisetrip langs de landen gelegen aan de Middellandse Zee. Heerlijk weer, mooie landen en het comfort van het cruiseschip is 24/7 bij u in de buurt. Dat belooft een heerlijke vakantie te worden!