Rijnreizen voor ouderen
rijncruises

Rijnreizen voor ouderen

Het gebied langs de Rijn in Duitsland is zeer populair onder ouderen. Boek een riviercruise, autoreisje of busreis!
al vanaf € 99,-Bekijk alle reizen

Een ouderwets reisje langs de Rijn

De Rijn is één van de langere en mooiere rivieren binnen Europa. Deze 1233 kilometer lange rivier bevindt zich voor het grootste gedeelte in Duitsland, maar daarnaast stroomt de Rijn tevens door landen zoals Nederland, Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland en Frankrijk. U kunt zich dus voorstellen dat er langs de Rijn een hoop te zien is. Om deze reden is er ook een grote variëteit aan Rijnreizen voor ouderen beschikbaar. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Rijnreis die u langs Duitse steden zoals Keulen, Koblenz, Bonn, Düsseldorf of Boppard brengt? Deze en vergelijkbare Rijnreizen kunt u boeken bij diverse reisorganisaties. Hieronder zijn een aantal typen Rijnreizen voor ouderen op een rijtje gezet, waarna u kunt bekijken bij welke reisorganisaties een reisje langs de Rijn te boeken is.

Reisorganisaties

Al jaren is een reisje langs de Rijn immens populair, het is inmiddels een begrip geworden. Het zal u dan ook niet verbazen dat vele reisorganisaties hier gretig op inhaken met een groot aanbod op het gebied van Rijnreizen. Een aantal staan hieronder op een rijtje.

Cruise

Rijncruises

Een riviercruise is natuurlijk een ideale manier om de Rijn te verkennen. Varend op het water passeert en bezoekt u diverse interessante steden, ziet u schitterende landschappen en kunt u genieten van de comfort en luxe van een cruiseschip. Hierbij heeft u vele keuzes: gaat u alleen, met een partner of met een groep? Welke steden wilt u bezoeken? Daarnaast kan u tevens het vertrekpunt kiezen. Ook hierbij heeft u vele keuzes. Wat denkt u bijvoorbeeld van een 8-daags Rijncruise vertrekkend vanuit Rotterdam langs steden als Nijmegen, Keulen, Düsseldorf, Koblenz en Duisburg? Dit en meer is wat een rijncruise u kan bieden.

Fietscruise

Rijn fietscruises

Ook een fietscruise behoort tot de mogelijkheden. Deze fietscruises zijn perfect voor de wat actievere ouderen. Hierbij wordt een cruise gecombineerd met dagelijkse fietsroutes door en om de verschillende steden waar het cruiseschip aanmeert. Veelal wordt eerst gevaren naar een bepaalde stad of streek, waarna hier de omgeving verkend wordt of dit dient als het startpunt van de fietsroute. Zo zijn er reizen waarbij u in Bonn start en vervolgens naar Keulen fietst, waarna u na een lange dag weer op het cruiseschip stapt en deze u naar Düsseldorf zal varen. Dit is zomaar een voorbeeld van hoe een dag op een fietscruise eruit kan zien.

Tip

Combineer Rijn & Moezel

De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Duitsland en Luxemburg stroomt. De streken rondom deze rivier staan vooral bekend vanwege het wijnlandschap: vele beroemde wijnen worden in deze streek gecreëerd. In Deutsches Eck, een plek in Koblenz, komen de Moezel en de Rijn samen. Ideaal om de twee bekendste rivieren van Duitsland te combineren in één cruisereis. Denkt u bijvoorbeeld aan een cruise van Trier naar Keulen, waarbij onderweg zowel over de Moezel als de Rijn gevaren wordt. Perfect om de langs gelegen plaatsen en streken te ontdekken.

Busreis

Busreizen

Wanneer een bootreis niet uw ding is, is er nog een alternatief: een busreis. Ook bij de busreis kunt u kiezen voor louter een reis langs de Rijn of een combinatiereis waarbij zowel plaatsen langs de Rijn als de Moezel worden bezocht. Er zijn vele mogelijkheden. Zo is er een Moezel en Rijn all-inclusive combi van 5 dagen waarbij plaatsen als Oberfell, Koblenz, Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues en Monschau worden bezocht. Maar ook zijn er vele aanbiedingen voor busreizen langs de Rijn.

All-inclusive

All-inclusive

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat u echt kunt ontspannen op uw vakantie, moet u kiezen voor een all-inclusive vakantie. Ook voor Rijncruises zijn er diverse all-inclusive reizen te koop. Hierbij wordt alles voor u geregeld: u kunt gratis gebruik maken van de talloze faciliteiten die aanwezig zijn op het cruiseschip. Daarnaast hoeft u zich nooit zorgen te maken over het eten & drinken: ook dit zit er bij inbegrepen. Lees vooraf goed welke voorwaarden verbonden zijn aan de all-inclusive reis, per reis of reisorganisatie verschilt dit soms.