De leukste plekken voor een fietsvakantie voor ouderen

De meeste ouderen vinden het prachtig om een flink stuk te fietsen. Vooral in huidige tijd, waarin de meesten een elektrische fiets hebben, is het geen probleem meer om enkele tientallen kilometers weg te trappen. Hoe leuk is het dan om dit te combineren met een vakantie? Vooral wanneer je wat ouder bent, zit je er vaak niet meer op te wachten om met het vliegtuig naar een zonnig oord te gaan, om daar vervolgens de hele dag aan het strand te liggen. Een fietsvakantie biedt dan uitkomst. Zo zie je wat van de natuur en ben je lekker sportief bezig. Omdat er zoveel verschillende opties zijn, hebben we een aantal originele fietsvakantie voor je op een rijtje gezet.

Historische steden

Ben je dol op de geschiedenis, dan is een fietsroute die langs allerlei historische steden gaat natuurlijk fantastisch. Deze routes zijn vaak zo gemaakt, dat je enkele tientallen kilometers per dag fiets en je na een aantal dagen per bus naar een andere stad gaat, om daar ook vervolgens al het moois te bekijken. Zo zijn er verschillende steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je naar Brugge in België, Krakau in Polen of Florence in Italië. Kortom, keuze genoeg. Wel is het aan te raden om minimaal een week weg te gaan. Zo ben je namelijk vaak al een dag kwijt aan reizen, aangezien ook de fiets mee moet worden genomen. Liever niet je eigen fiets mee, dan kun je ook een elektrische fiets voor dames gedurende de vakantie huren, zodat je je eigen fiets veilig thuis kunt laten staan.

Ontdek de natuur

Is de geschiedenis niet helemaal jouw ding en spreekt de natuur je meer aan, dan kun je, afhankelijk van de duur van je vakantie, ook naar het noorden van Europa toe. Wat dacht je van een prachtige tocht langs en door de Noorse Fjorden? Zoek je toch liever de warmte op, dan is ook de Algarve in Portugal geweldig en natuurlijk het romantische Florence in Italië. Houd er wel rekening mee dat het kwik hier in de zomermaanden ver boven de 30 graden kan uitkomen en er dan het nodige van je wordt gevraagd op de fiets. Ondanks dat je een e-bike hebt, is het zeker een zware beproeving.

Fietsen in eigen land

Europa kent tal van prachtige fietsroutes, maar ook in Nederland is genoeg te zien. Vooral wanneer je met de elektrische fiets gaat, is het net zo leuk om bijvoorbeeld een tocht te maken van Friesland naar Limburg en iedere dag ergens anders slaapt. Wel is het aan te raden dit te laten organiseren of vooraf alles al te boeken. Vaak is er nog wel een kamer vrij, maar is het niet prettig dat je nog in spanning moet zitten of een hotel wel een plekje heeft om te kunnen overnachten. Uiteraard is het aan jezelf welke keuze je maakt, maar is het vooral in het begin misschien wel verstandig om eerst nog even binnen de landsgrenzen te blijven om te kijken of het iets voor je is.