De rugzak: très chic en très basic

De ideale rugzak voor mee op reis

Bent u van mening dat de rugzak er alleen is voor wandelaars met afritsbroeken en fietsende scholieren? Dan heeft u het mis. Lees dit en shop online. Ook voor u is er een rugzak!

Een praktische musthave, zo noemen fashionata’s de rugtas, rugzak of sac à dos. In dat laatste geval gaat het er wel erg chic aan toe. Toch is dat wat het is. De rugzak is niet langer alleen voor reizigers, scholieren en sportieve types. Ook modemeisjes, chique dames en modebewuste heren gaan voor de rugzak.

De rugzak is er voor iedereen en een volwaardig mode-accessoire geworden. Heel veel kledingmerken showen hun outfits inclusief deze tas, gedragen op de rug, in de hand of nonchalant over de schouder.

ouderen op reis

Prada en Gucci hebben er ook eentje in de collectie

Het feit is dat de rugzak allereerst enorm comfortabel draagt. De meeste hebben speciale laptopvakken zoals de Herschel rugzak bijvoorbeeld. En daarnaast extra vakken met ritsen en gespen. U kunt er alle kanten mee uit.

In het modebeeld worden ze gretig gedragen en vrijwel alle merken bieden een rugzak aan. Ja echt, Prada en Gucci hebben er ook eentje in de collectie. Bijna duizend euro per stuk. Er is er zelfs eentje die deze prijs aan haar laars lapt en er vet overheen gaat. Chloé. En Burberry pakt ook uit met een stevig geprijsd exemplaar.

Een rugzak mag in uw garderobe niet ontbreken

Laat u niet gek maken. Er zijn veel meer mogelijkheden die een stuk bereikbaarder zijn en voor ieders portemonnee geschikt. U weet nu in ieder geval dat een rugzak werkelijk een tas is om te hebben. Die mag in uw garderobe niet ontbreken. En weet u, die Prada mag dan wel interessant zijn, maar u kunt er heel veel leuke Eastpak rugzakken voor kopen.

prada tassen

Die zijn er in alle mogelijke dessins en kleuren. Lekker online bekijken. En wist u dat die Eastpak vrijwel de basisrugzak is voor al die andere die we hier genoemd hebben. In 1952 pakte Eastpak al uit met het maken van rugzakken voor het Amerikaanse leger.

Maar liefst dertig jaar garantie op de Eastpak

Een mooie vormgeving, lekker basic en oerstevig. In de jaren tachtig van de vorige eeuw kwam het merk met de Padded pak’r, voor Amerikaanse studenten. Het model blijft basic, maar wordt steeds een beetje naar de tijd aangepast. Zelfs befaamde kunstenaars krijgen de kans mee te ontwerpen. De rugzakken verliezen echter nooit hun authenticiteit.

Trouwens, wist u dat de Eastpak rugzakken van zo’n goede kwaliteit zijn dat de producent er maar liefst dertig jaar garantie op biedt? Dat is gewoon levenslang!