Ouderenreis Duitsland
brandenburger tor

Ouderenreis Duitsland

Met de vele natuur, rivieren en mooie traditionele steden heeft Duitsland alles in huis voor een geslaagde ouderenreis.

Duitsland, dichtbij maar toch zo'n divers land! Ideaal voor een ouderenreis.

Een ouderenreis beleven in een sfeervol en gezellig land met veel mogelijkheden? Dan bent u in het prachtige Duitsland ongetwijfeld aan het juiste adres! Het boeken van een ouderenreis Duitsland zorgt er niet alleen voor dat u op tal van verschillende manieren dit prachtige land kunt ontdekken, daarnaast bevindt u zich ook nog eens relatief dicht bij huis. Tijdens een vakantie in Duitsland kunt u een groot aantal cultureel hoogstaande steden ontdekken, maar ook de prachtige Duitse natuur ontdekken. Duitsland leent zich dan ook bijvoorbeeld als geen ander als een bestemming voor het beleven van een onvergetelijke fietsvakantie. Ook de busreizen en riviercruises naar Duitsland zijn erg populair onder ouderen.

Onze aanbevolen partners voor een reis voor ouderen naar Duitsland

Duitsland is al sinds jaar en dag een geliefde vakantiebestemming onder ouderen. Het land biedt uitstekende mogelijkheden voor een mooie fietsvakantie langs bijvoorbeeld de Moezel of Donauradweg. Ook de riviercruises over de Rijn & Moezel zijn veel geboekt. Mocht u liever een complete regio van Duitsland ontdekken met een groep, dan zijn de busreizen een aanrader. Het team van Ouderenreizen.com heeft de diverse reisorganisaties die geschikt zijn voor ouderen in een handig overzicht hieronder verzameld.

Tip

Moezel

De Moezel is een fantastisch regio waarin reizigers worden geconfronteerd met uitgestrekte wijngaarden, lieflijke dorpjes en natuurlijk ook heel wat historisch erfgoed. De Moezelstreek staat er om bekend werkelijk honderden kilometers aan fietsplezier te garanderen. De rijke, Romeinse geschiedenis van deze regio zal bovendien ook het hart van elke cultuurliefhebber sneller doen slaan. Niet voor niets staat de Moezel dan ook steevast op de to do lijst van iedereen die er voor kiest om een ouderenreis Duitsland te boeken.

Rivier moezel
Berlijn - Berliner Dom
Tip

Eifel

Heel wat volkeren hebben door de jaren heen hun sporen achter gelaten in de Eifel. Treedt in de voetsporen van niet alleen de Neanderthalers, maar ook de Kelten en de Romeinen en ontdek een regio dichtbij huis boordevol geheimen. De prachtige wandelpaden in de omgeving van steden zoals Mayen en Monschau nodigen uit om te ontdekken. Tijdens een bezoek aan Mayen mag u bovendien zeker een bezoek aan de Genoveva-burcht niet over het hoofd zien. Ook het Nationalpark Eifel waar u de meest prachtige wandelingen in kan maken kan beslist een hoogtepunt zijn van uw vakantie in Duitsland.

Tip

Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn is er eentje die iedereen in zijn of haar leven eens gezien moet hebben. Wanneer u er de voorkeur aan geeft om een cultuurrijke ouderenreis Duitsland te boeken zult u dan ook kunnen vaststellen dat Berlijn aan al uw wensen tegemoet zal weten te komen. Breng een bezoek aan de wereldbekende Brandenburger Tor, verbaas u over de indrukwekkende architectuur van de Rechtstag en wees geïmponeerd van het bijzondere Holocaustmonument ter herdenking van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Eén ding staat in ieder geval vast, Berlijn is een prachtige stad voor zowel jong als oud!

Berlijn - Berliner Dom
Harz
Tip

Harz

Natuurliefhebbers die een vakantie gaan boeken naar het prachtige Duitsland doen er altijd goed aan om het indrukwekkende Harz middelgebergte te overwegen. Wanneer u een busreis boekt doorheen Duitsland is de kans groot dat deze ook in deze indrukwekkende regio even halt zal houden. Het gelijknamige nationaal park beslaat ongeveer 10 procent van het Harz gebergte en neemt u mee langs werkelijk adembenemende omgevingen. In het bijzonder het ‘Dal van de Bode’ is een locatie die u niet snel zult vergeten.