Ouderenreis Frankrijk
lourdes

Ouderenreis Frankrijk

Van een stedentrip naar Parijs tot de hoogtepunten van het indrukwekkende Normandië met bezoek aan de landingsstranden. Frankrijk heeft veel te bieden!
al vanaf € 29,-Bekijk alle reizen

Maak kennis met de schoonheid van Frankrijk

Een ouderenreis Frankrijk kan op de meest uiteenlopende manieren worden ondernomen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een fietsvakantie te boeken doorheen het prachtige Normandië, maar wat ook te denken van een zonvakantie aan de Côte d’Azur? Daarnaast zijn er uiteraard verspreid over Frankrijk heel wat fantastische steden te ontdekken. Met name de Franse hoofdstad Parijs is een absoluut toonbeeld van een internationale stad met een enorme culturele waarde. Wilt u graag een bijzonder stukje Frankrijk ontdekken? Dan is ook een zonvakantie boeken naar het eiland Corsica beslist het overwegen waard! Het mag in ieder geval duidelijk zijn, Frankrijk is een ongelofelijk veelzijdige bestemming voor alle leeftijden!

Onze aanbevolen partners voor een reis voor ouderen naar Frankrijk

Frankrijk is een groot land met veel mogelijkheden. Het heeft grote steden als Parijs, Lille en Marseille. Maar ook regio's vol natuur, zoals Bretagne, Normandië en uiteraard het eiland Corsica. Dit is dan ook de reden dat u onder meer fietsvakanties, busreizen, wandelvakanties, rondreizen en autovakanties voor ouderen kunt boeken naar Frankrijk!

Bestemming

Normandië

Eén van de mooiste regio’s voor het beleven van een ouderenreis Frankrijk is ongetwijfeld Normandië. Niet alleen telt deze regio een hele rits aan historische trekpleisters, daarnaast vormt ze ook de thuishaven voor menig aantal Franse delicatessen. De omgeving bestaande uit heel wat schilderachtige dorpjes nodigt bovendien uit om de meest prachtige wandelingen te maken. Ook het boeken van een fietsvakantie waarbij u de uitgestrekte kustlijn ontdekt is een aanrader. Het absolute hoogtepunt van uw verblijf in Normandië? Dat is uiteraard een bezoek aan de mysterieuze en altijd weer even indrukwekkende Mont Saint-Michel!

Normandie uitzicht
Bretagne boten
Bestemming

Bretagne

Het meest westelijke punt van Frankrijk wordt gevormd door Bretagne. Deze regio wordt gekenmerkt door indrukwekkende rotsformaties, ruige kustgebieden en een bijzondere cultuur die een mix vormt van het vroegere, Britse heerschap en de huidige, Franse cultuur. Bretagne herbergt enkele historische plaatsjes die beslist de moeite waard zijn om halt bij te houden. Het gaat hierbij niet alleen om de havenstad Saint-Malo, maar ook om het Middeleeuwse Dinant en natuurlijk ook Vitré. Deze laatste staat in het bijzonder bekend omwille van de Middeleeuwse burcht die er is terug te vinden. Typerend voor Bretagne zijn ook de zogenaamde ‘menhirs’, de imposante stenen welke op verschillende locaties verspreid over deze regio zijn terug te vinden.

Bestemming

Corsica

Corsica is in vele opzichten een bijzonder eiland. Het 8.680 vierkante meter grote eiland bevindt zich in de Middellandse Zee en behoort toe aan Frankrijk. Het eiland is zowel met het vliegtuig als door middel van een veerverbinding met het Franse vasteland bereikbaar. Corsica mag zich dan tijdens de zomermaanden uitstekend lenen als bestemming voor een zonvakantie, het eiland herbergt ook heel wat culturele schatten. Dit geldt in het bijzonder voor de hoofdstad Ajaccio welke ook meteen de geboorteplaats is van de Franse Keizer Napoleon. Ook Bastia met haar indrukwekkende haven is een trekpleister die u zeker niet over het hoofd mag zien.

Corsica