Ouderenreis Ierland
ring of kerry

Ouderenreis Ierland

Ierland, natuurlijk bekend om hoofdstad Dublin. Maar ook zeer indrukwekkende natuur zoals de Ring of Kerry!

Voor liefhebbers van Groot-Brittannië en natuur is Ierland een ideale bestemming

Ierland leent zich wellicht net wat minder voor het boeken van een zonvakantie, maar toch heeft dit prachtige land heel wat moois voor haar bezoekers in petto. Dit land staat dan ook vooral bekend omwille van haar overweldigende landschappen en ongerepte, adembenemende natuur. Eveneens kenmerkend voor Ierland is dat ze relatief dun bevolkt is. Dit zorgt er voor dat u tijdens een ouderenreis Ierland vaak geconfronteerd zult worden met afgelegen en vooral bijzonder rustige locaties om bij weg te dromen. Wilt u de indrukwekkende natuurpracht van Ierland graag even afwisselen met een bezoek aan enkele bezienswaardige steden? Dan zijn vooral Dublin en Cork twee namen die u zeker niet mag vergeten!

Onze aanbevolen partners voor een reis voor ouderen naar Ierland

Bestemming

Dublin

Dublin is ongetwijfeld de grootste en tevens ook bekendste stad van Ierland. De Ierse hoofdstad vormt dan ook één van de populairste locaties om te bezoeken tijdens bijvoorbeeld een busreis naar Ierland. Eén van de eerste zaken welke u ongetwijfeld zult willen doen tijdens een bezoek aan Dublin is een goed glas ‘Guinness’ drinken in één van de lokale pubs. Ook een heerlijke, Ierse whisky is hier overigens nooit ver weg. In het bijzonder het Temple Bar District nodigt uit om deze heerlijke dranken te ontdekken. Andere belangrijke bezienswaardigheden welke Dublin herbergt zijn niet alleen het Trinity College met het Book of the Kells, maar ook Saint Patricks Cathedral.

Dublin
kust van Kerry
Bestemming

De Ring of Kerry

De ‘Ring of Kerry’ bevindt zich in de zuidwesthoek van Ierland. Deze regio staat in het bijzonder bekend omwille van haar werkelijk adembenemende fietsroute die u meeneemt langs de meest uiteenlopende locaties. Tijdens deze fietsroute wijkt u af van de drukke(re) wegen waarna u fietst over smalle en slingerende landwegen. De fietsroute van de Ring of Kerry is goed voor in totaal 179 kilometer aan fietsplezier. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat dit één van de meest populaire locaties is van Ierland voor het ondernemen van een onvergetelijke fietsvakantie.

Bestemming

Cliffs of Moher

Dat Ierland over een bijzonder landschap beschikt hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Eén van de meest in het oog springende (en ook bekende) locaties van het land die deze stelling nog eens extra kracht bijzet zijn ongetwijfeld de ‘Cliffs of Moher’. Deze kliffen behoren tot de hoogste klifkusten van heel Europa. Ze zijn zowel indrukwekkend om vanaf het land als van op de zee te aanschouwen. De kliffen steken 120 meter uit de Atlantische Oceaan waarbij het hoogste punt zich op 214 meter bevindt. Tijdens een bezoek aan de Cliffs of Moher is het beslist een aanrader om even halt te houden bij ‘O’Brien’s Tower’. Hier bevindt zich namelijk een fantastisch uitkijkpunt. Een bezoekje brengen aan deze regio is hoe dan ook een absolute aanrader tijdens het boeken van een ouderenreis Ierland!

Kliffen van Moher