Ouderenreis Italië
cinque terre

Ouderenreis Italië

Italië heeft eigenlijk alles voor een mooie ouderenreis. Lekker eten, pittoreske plaatsjes, schitterende steden en de Italiaanse kust met mooie stranden. Ontdek de mogelijkheden!
al vanaf € 299,-Bekijk alle reizen

Ontdek de hoogtepunten van Italië met een mooie ouderenreis

“La Bella Italia” is zonder enige twijfel één van de meest begeerlijke vakantielanden van Europa. Een ouderenreis Italië boeken zal dan ook ongetwijfeld al uw verwachtingen weten in te lossen. Gaande van de prachtige natuur van Toscane en de Bloemenrivièra tot de historische schatten van het prachtige Rome, Italië is een land die op alle vlakken weet te imponeren. Bent u op zoek naar een prachtige locatie om een zonvakantie naar te boeken? In dat geval is ook het aantrekkelijke eiland Sicilië absoluut het overwegen meer dan waard. Omwille van welke reden u dus ook van plan mag zijn om een ouderenreis Italië te boeken, het behoort zonder enige twijfel allemaal tot de mogelijkheden!

Onze aanbevolen partners voor een reis voor ouderen naar Italië

Bestemming

Toscane

Toscane is wellicht één van de mooiste gebieden van Europa. Het glooiende landschap herbergt niet alleen een indrukwekkende natuur, daarnaast kunt u er ook kennis maken met tal van uitnodigende steden en dorpjes. Bovendien is Toscane natuurlijk ook de locatie waar één van de misschien wel meest bijzondere bouwwerken van de wereld staat. We hebben het hierbij dan uiteraard over de scheve toren van Pisa. Tijdens een busreis doorheen Toscane is het ook altijd de moeite waard om even halt te houden bij verschillende steden zoals Siena en Lucca en uiteraard ook het altijd weer even indrukwekkende ‘Florence’.

Toscaanse kust
Bloemenriviera - portofino
Bestemming

Bloemenrivièra

Op het ogenblik dat u er aan denkt om een zonvakantie naar het prachtige Italië te boeken kan het beslist de moeite waard zijn om even te kijken in de richting van de Bloemenrivièra. Sinds jaar en dag is dit ook één van de meest populaire bestemmingen voor een ouderenreis Italië. Dit overigens met recht en rede. In deze regio van Italië zijn dan ook tal van prachtige en beroemde plaatsen terug te vinden die uw hart sneller zullen doen slaan. In het bijzonder een bezoek aan Portofino mag beslist niet op de planning ontbreken. Ook andere locaties zoals Ventimiglia evenals Cinque Terre – Vernazza en natuurlijk La Spezia zijn plaatsen die u ongetwijfeld niet over het hoofd mag zien.

Bestemming

Rome

De hoofdstad van Italië, namelijk Rome staat sinds jaar en dag hoog op de lijst met belangrijkste, historische steden ter wereld. Eigenlijk kunnen we Rome dan ook het best omschrijven als één groot openluchtmuseum. Niet alleen vindt u hier één van de zeven moderne wereldwonderen, namelijk het ‘Colosseum’ terug, wat bovendien ook te denken van het Forum Romanum? Dit is het opgegraven hart van het ooit zo machtige Romeinse Rijk. Ook de Trevifontein is een absolute aanrader om te bezoeken. Daarnaast staat Rome natuurlijk ook bekend als locatie waar het Vaticaan is terug te vinden. De St-Pietersbasiliek welke hier is terug te vinden is de grootste Christelijke kerk welke er op deze planeet is terug te vinden.

colosseum
Sicilie
Bestemming

Sicilië

Maar weinig eilanden weten haar bezoekers in die mate te overdonderen zoals Sicilië dat doet. Niet alleen de verschillende steden die het eiland rijk is zijn een streling voor het oog, wat bovendien ook te denken van het indrukwekkende natuurfenomeen de ‘Etna’? Tijdens een busreis doorheen Sicilië mag u ook zeker de ‘Valle dei Templi’ niet over het hoofd zien. Dit is dan ook één van de belangrijkste historische sites van het eiland. Ook de mozaïeken van de Villa Romana del Casale evenals het indrukwekkende ‘Monastero Benedettini’ zijn bezienswaardigheden die een bezoekje meer dan waard zijn.