Ouderenreis Kroatië
dubrovnik

Ouderenreis Kroatië

Kroatië is met de schitterende kustplaatsen en mooie steden als Dubrovnik en Split een zeer geliefd vakantieland. Ook door ouderen wordt Kroatië vaak gekozen!
Al vanaf € 299,-Bekijk alle reizen

Rijke historie in de Kroatische steden en pittoreske plaatsjes aan de kust.

Jarenlang was Kroatië een goed bewaard geheim. Vandaag de dag heeft het land zich echter weten te profileren als één van de meest populaire vakantielanden van Europa. In het bijzonder als bestemming voor een zonvakantie heeft Kroatië aanzienlijke stappen gemaakt. Het moet dan ook gezegd dat het Zuid-Europese land over heel wat stevige troeven beschikt. Niet alleen beschikken de lager gelegen kustgebieden bijvoorbeeld over een mediterraan klimaat, daarnaast zijn de verschillende eilanden in Dalmatië een absolute streling voor het oog. Met historisch belangrijke steden zoals bijvoorbeeld Dubrovnik en Trogir heeft het land ook voor de cultuurliefhebber heel wat moois in petto.

Onze aanbevolen reisbureaus voor een reis voor ouderen naar Kroatië

Bestemming

Istrië

Het schiereiland Istrië strekt zich uit van de Golf van Triest tot aan de Kvarner. In een ver verleden maakte Istrië deel uit van Italië, maar op vandaag hoort ze officieel bij Kroatië. Istrië is een zeer populaire regio voor het ondernemen van een ouderenreis Kroatië of een busreis in het algemeen. Tijdens een dergelijke rondreis maakt u kennis met enkele fantastische bezienswaardigheden die van groot cultureel belang zijn. Een bekend voorbeeld van zo’n bezienswaardigheid is het prachtige amfitheater van Pula. Ook de Tempel van Augustus (eveneens in Pula) en de Eufrasiusbasiliek in Porec zijn bezienswaardigheden die u absoluut niet mag missen.

Haven van plaats in Istrië
Bestemming

Dubrovnik

Dubrovnik is niet alleen één van de mooiste steden van Kroatië, volgens velen is het zelfs één van de meest indrukwekkende steden ter wereld. Dit maakt ze tot een meer dan geschikte locatie voor het boeken van een ouderenreis Kroatië. De enorme populariteit van Dubrovnik heeft er door de jaren heen wel voor gezorgd dat het prijsniveau in de stad aanzienlijk is gestegen. In het bijzonder de stadsmuren van Dubrovnik geven deze locatie een bijzondere, historische aanblik. Dat is echter niet alles. Zo is er namelijk ook de glimmende, geplaveide hoofdstraat en wat ook te denken van het ‘Fort Lovrijenac’? Ook de statige kathedraal van de stad is een bouwwerk waar u ongetwijfeld even de nodige aandacht aan zult willen schenken.

Bestemming

Split

Door de jaren heen is Split uitgegroeid tot één van de belangrijkste vakantiebestemmingen voor de Europese en wereldwijde jetset. Dit heeft niet alleen te maken met de aangename temperaturen waar u hier op kunt rekenen, maar ook met het prachtige zandstrand, de luxueuze jachten die er aangemeerd liggen en natuurlijk ook de belangrijke, historische stadskern. Split leent zich beslist niet alleen voor het boeken van een zonvakantie. Ook het hart van de cultuurliefhebber gaat hier immers gegarandeerd sneller slaan. Dit niet in het minst bij het ontdekken van bezienswaardigheden zoals het ‘Paleis van Diocletianus’, de ‘Kathedraal van Split’ evenals de ‘Mestrovic Gallery’. Ook het fabelachtige strand van Bačvice nodigt uit om op z’n minst even op te vertoeven.