Ouderenreis Noorwegen
noorwegen

Ouderenreis Noorwegen

Liefhebber van natuur? Dan is een vakantie naar Noorwegen echt iets voor u! Met de Noorse Fjorden, een grote hoeveelheid bergen en ongerepte natuur is dit een schitterend land!
al vanaf € 499,-Bekijk alle reizen

Noorwegen: Een walhalla voor liefhebbers van natuur

Noorwegen mag zich met recht en rede één van ’s werelds meest indrukwekkende land noemen wanneer het aankomt op natuurschoon. Het is dan ook niet voor niets dat het land sinds jaar en dag in de top 10 staat van meest begeerlijke vakantielanden ter wereld. Een vakantie naar Noorwegen kunt u bovendien op tal van verschillende manieren ondernemen. Zo kunt u er voor kiezen om een cruise te boeken, maar ook een busreis behoort tot de mogelijkheden. Deze laatste neemt u mee doorheen prachtige natuurgebieden en verrassende steden. Ook de Noorse hoofdstad Oslo heeft voor haar bezoekers heel wat moois in petto. Eén ding staat in ieder geval vast, een ouderenreis Noorwegen is het overwegen meer dan waard!

Onze aanbevolen partners voor een reis voor ouderen naar Noorwegen

Bestemming

Oslo

Ongetwijfeld de bekendste stad van Noorwegen is natuurlijk de hoofdstad Oslo. Tijdens een bezoek aan deze stad zult u kunnen vaststellen dat er heel wat bijzondere bezienswaardigheden op u wachten om te ontdekken. Het gaat hierbij in eerste instantie om het zogenaamde ‘Vigelandpark’. Dit park en museum bevat een groot aantal verschillende sculpturen die stuk voor stuk het ontdekken meer dan waard zijn. Ook het ‘Vikingskipshuset’ museum en uiteraard het Koninklijk Paleis van Oslo zijn top bezienswaardigheden die u niet over het hoofd mag zien. Tot slot is ook het ‘Akershus’, een fort aan het water welke vroeger nog dienst heeft gedaan als gevangenis een aanrader om te bezoeken.

Oslo
De Noorse Fjorden
Bestemming

De Fjorden

Razend populair tijdens elke reis en dus ook tijdens een ouderenreis Noorwegen zijn de prachtige fjorden die het land rijk is. Tijdens een busreis wordt er dan ook traditioneel heel wat aandacht aan deze regio geschonken en ook een cruise langs de Noorse fjorden is ongelofelijk populair. Eén van de populairste fjorden van het land is ongetwijfeld het ‘Lysefjord’. Ondanks het feit dat deze een stuk minder groot is in vergelijking met andere Noorse fjorden trekt ze jaarlijks toch zomaar even 300.000 bezoekers. Vanaf de Preikestolen of de Kjeragbolten beschikt u over een prachtig uitzicht op het fjord.

Bestemming

Bergen

Misschien niet de bekendste, maar wel één van de meest bijzondere Noorse steden is ‘Bergen’. Deze Hanzestad kenmerkt zich door de aanwezigheid van historische, houten huizen die op vandaag dienst doen als ambachtelijke winkels en musea. Met de wijk ‘Bryggen’ beschikt Bergen zelfs over een locatie welke is terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze wijk vormt dan ook de stadskern van de eeuwenoude handelsstad. Tijdens een bezoek aan de stad Bergen is het zeker ook de moeite waard om de omgeving te ontdekken. Een ritje met de zogenaamde ‘Fløbanen trambaan’ is er zeker eentje die u niet snel zult vergeten.

Bergen