Ouderenreis Oostenrijk
wenen

Ouderenreis Oostenrijk

Hoofdstad Wenen, de rivier de Donau en een groot aantal bergen. Oostenrijk is een zeer geliefd land onder ouderen, ontdek waarom!
al vanaf € 199,-Bekijk alle reizen

Alles is mogelijk in Oostenrijk! Van fietsvakanties tot busrondreizen. Ideaal voor een ouderenreis.

Het centraal Europese land Oostenrijk is sinds jaar en dag één van de absolute favorieten onder Nederlandse reizigers. In het bijzonder haar karakter als Alpenland weet elk jaar opnieuw heel wat reizigers te overtuigen. Denkt u er aan om een ouderenreis Oostenrijk te ondernemen? In dat geval kunt ook u kennismaken met dit bijzondere land. Tijdens de winter waant u zich in de Alpen in een prachtig winter wonderland terwijl in de zomermaanden liefhebbers van natuur en rust massaal naar dit land komen afgereisd. Dit alles zorgt er voor dat een ouderenreis Oostenrijk altijd het overwegen meer dan waard is!

Onze aanbevolen partners voor een reis voor ouderen naar Oostenrijk

Bestemming

Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is wereldberoemd omwille van de klassieke muziek die er werd gecomponeerd. Niet alleen Mozart, maar ook Beethoven is in deze prachtige stad ook vandaag de dag nog steeds tastbaar aanwezig. Wie Wenen zegt denkt uiteraard ook meteen aan Keizerin Sissi en wat ook te denken van de wereldvermaande ‘Weense Staatsopera’? Daarnaast is er ook nog de ronduit indrukwekkende architectuur van de ‘Stephansdom’. Het betreft hier de grootste kathedraal van de Oostenrijkse hoofdstad welke op werkelijk elke bezoeker de nodige indruk weet te maken.

Wenen
Tirol
Bestemming

Tirol

Tirol is wellicht één van de meest veelzijdige regio’s van het prachtige Oostenrijk. Ga een theatervoorstelling bekijken in het uitnodigende Innsbruck of maak een bergwandeling in Reutte, Tirol heeft voor ieder wat wils te bieden. Niet voor niets staat Tirol hoog bovenaan het verlanglijstje van iedereen die een ouderenreis Oostenrijk gaat boeken. Soms bevindt een bezienswaardige locatie zich wel zomaar op de grens met een andere deelstaat. Neem nu bijvoorbeeld de ‘Krimmler Wasserfälle’. Deze prachtige waterval lokt jaarlijks grote groepen toeristen en bevindt zich op de grens met de deelstaat Salzburgerland.

Bestemming

Karinthië

Als echte natuurliefhebber is Karinthië wellicht één van de beste regio’s van Oostenrijk om te bezoeken. Met een oppervlakte van 9,536 vierkante kilometer en een inwonersaantal van amper 556.000 is dit immers één van de dunst bevolkte regio’s van het land. Wie op zoek is naar rust in een prachtige, natuurlijke omgeving is hier dan ook beslist aan het juiste adres. Enkele interessante locaties om te bezoeken in Karinthië zijn niet alleen de Wörthersee, maar ook het Minimundus en uiteraard Hochosterwitz Castle.

Karinthie