Ouderenreis Polen
torun

Ouderenreis Polen

Polen is een combinatie van steden boordevol historie en cultuur, maar ook van schitterende natuur met bergen en meren. Laat u tijdens een ouderenreis verrassen door de schoonheid van dit land!
al vanaf € 139,-Bekijk alle reizen

Polen: Een land met indrukwekkende historie, sfeervolle steden en boordevol natuur!

Polen is wellicht één van de meest onderschatte vakantiebestemmingen van Europa. Tijdens het ondernemen van een ouderenreis Polen zult u dan ook wellicht van de ene verbazing in de andere vallen. Verspreid over het land zijn dan ook tal van verschillende bekende en minder bekende steden terug te vinden die u meenemen terug in de tijd. In het bijzonder historische steden zoals Krakau, Poznań, Toruń, Zamość en Małopolska hebben er sinds de val van het communisme alles aan gedaan om zich te profileren als toeristische trekpleisters. Het resultaat is vaak zowel bijzonder als imponerend tegelijkertijd. Eén ding staat in ieder geval vast, Polen is een onderschatte bestemming welke zich uitstekend leent voor een seniorenvakantie.

Onze aanbevolen reisorganisaties voor een reis voor ouderen naar Polen

Bestemming

Krakau

De voormalige Poolse hoofdstad Krakau heeft zich door de jaren heen weten te profileren als één van de belangrijkste vakantiebestemmingen van het land. Dit niet alleen omwille van de nabijheid van het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, maar ook omdat ze over een werkelijk fantastisch, historisch karakter beschikt. Met name het sprookjesachtige ‘Kasteel van Wawel’ is een belangrijke trekpleister van de stad. Ook een bezoek brengen aan de fabriek van ‘Oskar Schindler’ is populair net als de opvallende Mariakerk. Voor cultuurliefhebbers is een bezoek aan het prachtige Krakau dan eigenlijk ook niet te missen.

Krakau
Warschau
Bestemming

Warschau

De Poolse hoofdstad Warschau is door de jaren heen enigszins in de schaduw komen te staan van Krakau. Dit gezegd zijnde blijft Warschau uiteraard een stad die op cultureel vlak heel wat verschillende hoogtepunten herbergt. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan de ‘Barbakan Warszawski’. Het betreft hier een groot deel van een verdedigingsmuur welke is uitgerust met torens en oorspronkelijk dateert uit de zestiende eeuw. Dit is één van de populairste trekpleisters van de stad. Verder is er natuurlijk ook nog ‘Stare Miasto’. Hier bevindt zich het hart van de Oude Stad. Een grote brand in 1607 heeft lelijk huisgehouden rond het plein waardoor de van oorsprong gotische huizen zijn heropgebouwd in een Renaissancestijl.

Bestemming

Gdansk

De Conferentie van Potsdam in 1945 heeft er voor gezorgd dat Gdansk officieel bij Polen werd ondergebracht. In het verleden droeg de stad de naam ‘Danzig’ en behoorde ze toe aan Duitsland. De stad heeft zich in het bijzonder op de wereldkaart gezet als zogenaamde ‘Hanzestad’ en werd in het verleden veelvuldig gebruikt als belangrijke stop op een handlesroute. De Lange Markt, de Kathedraal van Oliwa evenals de Gouden Poort zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. Door de jaren heen is Gdansk uitgegroeid tot een uiterst populaire stopplaats tijdens een ouderenreis Polen.

Gdansk