Ouderenreis Spanje
arc du triomf in barcelona

Ouderenreis Spanje

Spanje is een uitstekende bestemming voor een ouderenreis. Mooie stranden, lekker eten en mooie plaatsjes!
Al vanaf € 139,-Bekijk alle reizen

Spanje: Een aangenaam klimaat met mooie kustplaatsen en steden

Spanje is één van de populairste vakantielanden van Europa (en bij uitbreiding eigenlijk zelfs van de wereld). Elk jaar opnieuw trekt jong en oud naar dit land in het Zuiden van Europa om er een onvergetelijke tijd te beleven. Het boeken van een ouderenreis Spanje is mogelijk omwille van verschillende redenen. Of u nu graag een gewone zonvakantie wenst te beleven of u bijvoorbeeld de cultuur wil opsnuiven in roemrijke steden als Barcelona en Madrid, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Eén ding staat in ieder geval vast, Spanje is een vakantieland welke zich uitstekend leent voor het beleven van een onvergetelijke seniorenreis.

Onze aanbevolen partners voor een reis voor ouderen naar Spanje

Bestemming

Andalusië

Andalusië is met recht en rede sinds jaar en dag één van de absolute topbestemmingen voor het ondernemen van een ouderenreis Spanje. Deze fantastische regio is niet alleen de bakermat van de Flamenco, daarnaast bent u er aan het juiste adres voor het drinken van een heerlijke sherry en worden er natuurlijk indrukwekkende stierengevechten gehouden. Wie Andalusië zegt denkt meteen ook aan de verschillende Moorse heersers die hun sporen achter hebben gelaten in deze regio. De meest tastbare bewijzen van de Moorse periode zijn terug te vinden in onder meer het ‘Palacio de Generalife’. Dit paleis is gelegen binnen de oude stadsmuren van Alhambra welke zich op de heuvel La Sabika bevindt. Tijdens een busvakantie of een rondreis doorheen Andalusië is ook een bezoek aan het prachtige Sevilla uiteraard een absolute aanrader te noemen.

het alhambra in granada
plein in madrid
Bestemming

Madrid

Wanneer u er voor kiest om tijdens een ouderenreis Spanje een rondreis te maken langs de belangrijkste steden van het land spreekt het voor zich dat Madrid niet over het hoofd kan worden gezien. De Spaanse hoofdstad herbergt dan ook niet alleen het Koninklijk Paleis van het land, daarnaast is er ook nog het altijd weer even levendige ‘Plaza Mayor’ en is ook het ‘Parque del Buen Retiro’ een absolute aanrader om even in te vertoeven. Bent u altijd al een grote fan geweest van voetbal? In dat geval mag ook een bezoek aan de voetbaltempel van Real Madrid, namelijk ‘Santiago Bernabeu’ zeker niet op de planning ontbreken!

Bestemming

Barcelona

Misschien wel één van de bijzondere steden ter wereld is Barcelona. Het bijzondere karakter waar deze stad over beschikt is grotendeels te danken aan de invloed van de Catalaanse architect ‘Antoni Gaudí’. Hij heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op verschillende bezienswaardigheden die verspreid doorheen de stad zijn terug te vinden. Ondanks het feit dat Barcelona een op cultureel vlak hoogstaande stad is kunt u er ook genieten van het beste dat de Spaanse keuken te bieden heeft. Tel daar ook nog eens bij op dat Barcelona te boek staat als een echt shoppingparadijs en het is beslist de moeite waard om deze stad te ontdekken.

Barcelona
tossa de mar
Bestemming

De Costa Brava

De Costa Brava is het meest noordoostelijk gelegen kustgebied van Spanje. Deze regio staat vooral bekend om haar uitstekende badplaatsen. Heel wat ouderen kiezen er dan ook elk jaar opnieuw voor om naar deze regio een zonvakantie te boeken. Dit kan gebeuren naar populaire badplaatsen zoals Roses, L’Escala, Blanes, Tossa de Mar en Platja d’Aro. Ook Lloret de Mar maakt deel uit van de Costa Brava. De Costa Brava heeft haar vakantiegangers heel wat meer te bieden dan uitsluitend prima badplaatsen. Ook de indrukwekkende kustlijn welke bestaat uit een combinatie van rotsen, kliffen en grotten is een absolute blikvanger. Tel daar ook nog eens de verschillende bezienswaardigheden bij op die deze regio rijk is en het mag duidelijk zijn dat een ouderenreis Spanje boeken naar de Costa Brava zeker een aanrader kan zijn!